Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Voor14 demonstratie op Mosplein.

26 februari @ 15:00 - 17:00

📣 Loop mee met de Mars Voor €14 Minimumloon op zaterdag 26 februari om 15:00 op het Mosplein in Amsterdam Noord! Georganiseerd door Amsterdam Voor 14. 💛✊🏼✊🏿
—————————————————————————
Stop Armoede – Amsterdam Noord!
Wat moet je met een eenmalige compensatie van € 400,- voor de hoge energierekening, als je energierekening boven de € 500,- per maand zit. Wat moet je als je geen geld hebt voor het dure openbaar vervoer en je alles met een slechte fiets moet afrijden. Wat moet je als je op de helft van de maand onvoldoende geld hebt voor eten. Hongerlijden met je gezin?
De armoede in Nederland neemt drastisch toe omdat de prijzen stijgen, de energieprijzen voorop, en de lonen laag blijven. Daarnaast is na twaalf-jaar VVD-beleid de complete verzorgingsstaat afgebroken. Hier in Noord met veel slecht geïsoleerde woningen dreigen mensen zelfs dakloos te worden. De meest kleine inkomens stijgen onvoldoende om gelijke tred te houden met de prijsstijgingen. Dat moet stoppen. Met Voor14 Amsterdam en de FNV willen samen met mensen in Amsterdam Noord hier wat aan doen.
De rijken worden rijker en wij armer. Dat pikken wij niet. Kapitaal en banken zijn hieraan schuldig, geholpen door de overheid. De toeslagenaffaire laat zien dat de Nederlandse overheid niet voor discriminatie of racisme terugschrikt, en dat de rechtstaat niet voor iedereen bestaat. Ons allemaal laat hij zitten door rechtsbescherming onbetaalbaar te maken.
Daarnaast hebben wij te maken met partijen zoals de PVV en FVD die haat zaaien en mensen tegen elkaar opzetten. Daarom zijn wij solidair en gaan wij samen de komende tijd zorgen dat wij sterker worden door ons nog beter te organiseren en de armoede stoppen.
Wij willen:
Een wettelijk leefbaar loon van minimaal € 14,- per uur. Dat gekoppeld blijft aan de uitkeringen en dat gestegen prijzen compenseert.
Dat de gemeente Amsterdam hun eerdere belofte om hun werknemers € 14,- euro per uur te geven ook afdwingt bij de bedrijven die voor hen werkzaamheden uitvoeren. Bijvoorbeeld: alle thuiszorgwerkers, chauffeurs van de WMO-taxi’s, de vuilnisophalers en de mensen die bij de afvalpunten werken.
Dat de gemeente Amsterdam verbiedt om mensen vanwege (energie)armoede uit huis te zetten
Dat de gemeente Amsterdam een stop zet op de sloop en verkoop van sociale huurwoningen.
Dat de gemeente woningcorporaties verplicht woningen te isoleren

Details

Date:
26 februari
Time:
15:00 - 17:00
Website:
voor14.nl

Organizer

Voor14 FNV
View Organizer Website

Venue

Mosplein
Mosplein
Amsterdam, Netherlands
+ Google Map