Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Demonstratie Kronenburg

15 februari @ 15:00 - 17:00

6600 woningen, dat is wat het tekort aan studentenwoningen momenteel is. Dat zijn 6600 studenten die geen kamer hebben, die noodgedwongen bij hun ouders zitten, of in tijdelijke hostels. Dit nummer gaat de komende jaren alleen nog maar meer oplopen. Het nieuwbouwproject Kronenburg zou voor 2500 van die studenten een oplossing vormen. Kronenburg zou een nieuwe campus moeten worden, direct naast Uilenstede in Amstelveen. Kronenburg wordt momenteel niet optimaal gebruikt: er is veel leegstand in de kantoren, dus dit vormde de perfecte plek om nieuwe woningen en voorzieningen voor studenten in Amsterdam te bouwen. De gemeente was voor, er waren investeerders gevonden, de tekeningen en sfeerimpressies waren gemaakt. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft echter besloten dat het plan niet door kan gaan. Het gebied Kronenburg ligt in een ‘beperkingsgebied’. Omdat hier mogelijk geluidsoverlast van overvliegende vliegtuigen van Schiphol zou kunnen zijn, mogen er geen woningen gebouwd worden.
In verzet:
De beslissing van het ministerie is ontzettend controversieel en de zaak is breed besproken in het nieuws en in de politiek. Zeker nu we midden in een wooncrisis zitten is het onbegrijpelijk dat Schiphol boven woningen lijkt te staan. Het is extra cru omdat de campus direct naast Campus Uilenstede zou komen te liggen, waar momenteel al zo’n 3500 studenten wonen. Daarnaast is iedereen voor: de gemeente, de provincie, de metropoolregio, bewoners, studenten, de universiteiten, werkelijk iedereen. Gemeente Amstelveen laat het er gelukkig niet zo maar bij zitten: binnenkort komt de zaak voor de Raad van State. Dit is dé kans om Kronenburg alsnog mogelijk te maken.

Wat nu?
Dit is het moment om te laten horen dat we het niet met de beslissing van het ministerie eens zijn. Mogelijk geluidsoverlast van Schiphol zou niet moeten betekenen dat 2500 woningen niet gebouwd kunnen worden. We moeten nu onze stem laten horen. Wij roepen daarom op om Kronenburg te bouwen: bouw deze 2500 woningen en geef 2500 studenten een thuis.
Dit geluid kunnen we alleen samen laten horen. Kom daarom op 15 februari naar het protest. Hier laten we zien dat Kronenburg voor ons belangrijk is. Op 15 februari zullen we vanaf de VU langs Uilenstede naar het gebied bij Kronenburg lopen. Wil je meelopen en wil je op de hoogte blijven van onze acties? Laat dan hier je gegevens achter!
Tot de 15de!

Details

Date:
15 februari
Time:
15:00 - 17:00
Website:
https://srvu.org/

Venue

VU
Boelelaan
Amsterdam, Noord Holland Netherlands
+ Google Map